Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A sziget

tajegyseg-terkep_45.jpgKorfu Görögország nyugati partjánál láncszerűen elhelyezkedő ION szigetek legészakibb tagja. Csodálatos fekvésének, természeti szépségeinek és mediterrán klímájának köszönhetően az egyik leglátogatottabb görög sziget. Változatos domborzatú felszínét borító dús, örökzöld növényzete miatt "zöld sziget"-ként él a köztudatban. Klímája télen-nyáron enyhe, gyógyító hatású. Növényzetét ciprusok, olajligetek, fenyőerdők, évente háromszor termő narancsfák, citromfák és virágözönbe burkolódzó színes bokrok jellemzik. Korfu változatos történelmének tárgyi emlékei feltétlenül megtekintésre érdemesek. Legfőbb vonzereje mégis természeti szépsége, pihentető klímája, melyhez kellemes körítésül szolgál a mindenütt jelenlévő hamisítatlan görög hangulat és vendégszeretet.

 

Személy szerint bennem a legnagyobb benyomást a tájegységek folyamatos váltakozása tette.  Lélegzetelállító tengerpartok, az azokat övező zöldelő hegyek,dombok és a csodaszép panorámát kinálló völgyek sorra követik egymást.

Az aljnövényzet is mindenhol dús és lépten nyomon szebbnél szebb pálmafák látványa tárul elénk és ha épp nem a tengert bámuljuk a szemünk meg meg akad a meredek sziklákon és hegyormokon melyek szintén fokozzák a sziget látványosságát.

Magyar ember számára rendkívűl szokatlan látványt jelenthet a roskadozó citrom és narancsfák látványa, melyek alját a vödörszám lehullot gyümölcsök borítják.

A már említett dús aljnövényzet mellet meg kell említeni, hogy a rendezett és gyönyörű tengerpartokon kívűl az ember nem ritkán találkozik a szintén dús gyomnövényekkel is. Az utak szélén mindenfele ez a látvány fogad minket és az eldugottab hegyi utak mentén, illetve a főúttól távolabb eső utcákban is gyakori a gaz és nem ritka  az elhagyatott telek sem.

Valószínüleg abban a melegben nekem se esne jól kaszálni.:)

De ez mit sem von le a már ecsetelt festői környezet gyönyörűségéből.

 

Menüpontok

Előrejelzés

Cikkek: 0

Időjárás

Cikkek: 0